Pagina inicial

Afrikadag 2013

 

Deze mailing wordt u aangeboden door OneWorld.nl.


Zaterdag 2 november is het weer zover, de Afrikadag 2013! Dit jaar in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam met meer dan 30 workshops, debatten, speeches door prominente Nederlandse en interessante buitenlandse gasten, filmprogramma, live muziek, mode en informatiemarkten. 
We nodigen je van harte uit voor de Afrikadag op zaterdag 2 november in het KIT! De Afrikadag is dé dag voor politiek en maatschappelijk debat over internationale samenwerking. Met het thema ‘Let’s Work!’ besteden we dit jaar aandacht aan alle aspecten van werk in Afrika; van ondernemen, investeren en de rol van vrouwen tot kinderarbeid en slavernij in heden en verleden. Verwacht ook dit jaar weer een veelzijdig programma met keuze uit meer dan 30 debatten, workshops, interviews, live muziek, fashion en een filmprogramma. De hoofdgasten zijn Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en de Keniaanse Carol Kariuki, CEO van de grootste Keniaanse werkgeversorganisatie, Kepsa. Beiden zullen spreken over het samengaan van hulp en handel.

Daarnaast is er nog veel meer op de Afrikadag:

  • Workshops over o.a. de impact van belastingontduiking op Afrikaanse landen, de Zimbabwaanse verkiezingen, nieuwe manieren van samenwerken tussen NGO’s en bedrijven, of fair trade wel echt ‘fair’ is, geweld in het grensgebied tussen Sudan en Zuid-Sudan, arbeidsmigratie vanuit Afrika en nog veel meer
  • Debat tussen woordvoerders ontwikkelingssamenwerking van de PvdA, VVD, ChristenUnie en SP
  • Interview met auteur Lieve Joris over haar nieuwste boek over de relatie tussen Afrika en China “Op de vleugels van de draak”
  • Debat over investeren in Afrika met o.a. Siep Hiemstra, president Heineken Intl. Afrika
  • The Africaday Talkshow met gesprekken over nieuwe media in Afrika en de Diaspora, een gesprek met activisten van de voormalige Vluchtkerk en een optreden door de Vluchtkerkband.

Bezoekers hebben daarnaast gratis toegang tot het Tropenmuseum en kunnen daarna naar de knallende afterparty met Afrikaanse beats en live muziek van muzikale hoofdgast Omar Ka in Hotel Arena!

Bekijk het volledige programma op www.afrikadag.nl en verzeker je van een plek!

  • Datum en tijd: zaterdag 2 november, 10.00 tot 17.30 uur | Afterparty: 18.00 tot 00.00 uur.
  • Locatie Afrikadag: Koninklijk Instituut voor de Tropen Amsterdam | Afterparty: Hotel Arena.

Tickets via www.afrikadag.nl.

De hoofdgasten van dit jaar: Carol Kariuki, Lilianne Ploumen en muzikale hoofdgast Omar Ka.

De Afrikadag is een initiatief van Foundation Max van der Stoel en wordt financieel mogelijk gemaakt door: